Opplandspokalen 2016

32 turnere, trenere og noen foreldre hadde en flott tur til Lillehammer og Opplandspokalen i helgen 15-178 april

Beste plasseringer for Hokksund var 2. plass til junior 1 på trampett og 3. plass til rekrutter frittstående. Fullstendig resultatliste for opplandspokalen 2016 er her: (2015 for sammenligning er her)

 

Junior:

Tumbling:

Vinneren var Elnesvågen med 12,9 poeng. 35 lag var med, Hokksund 1 fikk 10,65 poeng og havnet på en 12 plass som er blant de 1/3 beste og fikk derfor pokal til tross mye uflaks under kjøringen. I fjor fikk Hokksund 6,9 poeng.

Trampett:

Vinneren ble Ringerike med 11,75 poeng. Hokksund 1 fikk 10,58 peng som hold til en andreplass av 35 deltagere. Kun ett fall og en ellers strøken kjøring. I fjor fikk juniorene 7,8 poeng i trampett.

I både trampett og tumbling har det vært en veldig stor økning i nivået på gymnastene på kun ett år. De jobber hardt inntil 6 ganger i uken enkelte uker, og vi jobber oss mot NM 2017 som Hokksund ikke har stilt i siden 2014.

Frittstående:

I frittstående gikk det ikke like bra. Her var det desverre  to fall i araber baklengssalto og ellers litt andre ting dommerne trakk på. Ettersom det er en helt ny dans for utøverne er vi ok fornøyd men med en poengsum på 12,55 og en 8. plass av 17 lag. Vinneren her ble ROS på overlegne 18,8 poeng. Klubben har ikke hatt junior frittståendelag på en strund, men dette ble startet opp igjen sist høst. Dette er første gang utøverne stiller i en konkurranse som juniorer, og vi har derfor ingenting sammenligne med.

Mix:

I mix klassen i junior ble det en 9. plass på tumbling, dette var også blant de 1/3 beste lagene ettersom det stilte 30 lag, vi fikk altså med en pokal fra denne kjøringen også. På trampett ble det en 11. plass grunnet veldig mye fall som ble rettet opp i dagen etter under kjøringen for junior kvinner som holdt til en 2. plass. Dette er første året vi stilte i mix i junior på Opplandspokalen, og til å bare ha en gutt er resultatene ganske gode.

Rekrutt:

Tumbling:

Vinneren var Malvik med 12,5 poeng. Hokksund fikk en 18. plass og 8,57 poeng ettersom det ble litt uhell under kjøringen og mye fall. 7,20 ble poengsummen for tumbling i fjor.

Trampett:

Vinneren ble Orkanger med 11,45 poeng. Hokksund fikk 8,6 poeng som holdt til en 17. plass.
Vi er fornøyd etter helgen ettersom det var mange nye rekrutter med som aldri har stilt i en nasjonale klasser konkurranse. I fjor fikk de poengsummen 7,65, så her er det også en økning på nivå.

Frittstående

I frittstående fikk rekrutt en 3. plass med poengsummen 13,25. Vinneren var ROS med 13,9 og 2. plass gikk til Malvik med 13,8. Det er altså ikke lang vei igjen mot en høyere plassering neste gang. Rekruttene er strålende fornøyd med 3. plassen. I fjor fikk de 5. plass med 13,00 poeng i denne konkurransen, så de er gradvis på vei oppover.

 

Tekst og foto: Kammila Berglund og Anne Haldorsen

Del artikkelen på: